Zonnige dip met broccoli en koolrabi

  • 15min
  • 4P
  • Easy

Ingrediënten (4 personen)

1 koolrabi
1 selder
50 g gegrilde cashewnoten
100 ml olijfolie
1 botje basilicum
50 g gemalen pecorino
2 takjes munt

Tip

Naast koolrabi en selder kan je ook radijsjes, komkommer, bloemkoolroosjes, broccoli… in de saus dippen. Ik kies het liefst allemaal groene groenten, dan zie en voel je de gezondheid zo binnenglijden. Of zoiets.

Instructies

Lekker met een glaasje droge wijn of bubbels.

Snij van de koolrabi het bovenste en het onderste stuk af, die zijn nogal vezelig. Snij de rest in frietjes. Was en schil de selder en snij dan in stukken.

Doe de gegrilde cashewnoten samen met de olijfolie, de basilicum, de pecorino en de munt in een blender en mix.

Serveer de dip in een afzonderlijk potje en de groentjes er mooi rond.

Ja, je kunt de dip van tevoren maken en bewaren in een luchtdichte container in de koelkast. Het blijft meestal enkele dagen vers. Roer voor het serveren even door om de consistentie opnieuw glad te maken.

Ja, je kunt de dip ook gebruiken als saus voor andere gerechten, zoals een dressing voor salades.