Gebakken kip uit de oven met rozemarijn, citroen en look

  • 40min
  • 3P
  • Easy

De sappigste kip met een krokant velletje maak je in je oven met een beetje stoom. Met de gekonfijte look en citroen maken we er een topsausje bij.

Ingrediënten (voor 3 personen)

1 volledige kip van ongeveer 1,250 kg
4 à 5 takken rozemarijn
1 citroen, gewassen
1 bol look
3 el olijfolie
Zwarte peper van de molen
Zout
250 ml kippenbouillon

Bereidingswijze

Leg de kip in een ovenschaal.

Wrijf helemaal in met olie en kruid binnen- en buitenkant met peper en zout.

Bind de pootjes samen met wat touw met takjes rozemarijn tussen.

Leg de doormidden gesneden look, citroen en rozemarijn erbij.

Besprenkel deze ook met wat olie.

Prik de thermometer in het midden van de borst van de kip zodat je een juiste kerntemperatuur kan meten.

Steek de schotel in de oven en connecteer de thermometer met je oven.

Stel 85 graden kerntemperatuur in.

Kies functie koken met stoom, kies ‘low steam‘ en zet de graden op 200.

Na een 20-tal minuten mag je geregeld je kip, citroen en look oversausen met de jus die vrijkomt.

Je oven zal bepalen wanneer je kip klaar is, sappig vanbinnen en krokant velletje vanbuiten.

Haal de kip uit de ovenschaal en snij in stukken.

Giet vet weg uit de schaal en zet op vuur.

Knijp look en citroen erin uit.

Laat even bakken en blus met bouillon.

Kruid met peper en zout en zeef door.

Leg de kip weer in de ovenschaal met saus erover.

Serveer met frietjes of kroketten, appelmoes en sla met mayonaise

Partner

In samenwerking met AEG

Ja, je kunt de kippenbouten alvast marineren en de groenten snijden. Bewaar deze apart in de koelkast en bak de kip en groenten pas af wanneer je het gerecht gaat serveren.