Geitenkaas balletjes met noten, honing en lookbroodjes

  • 35min
  • 4P
  • Easy

Gietenkaas in balletjes en daarna in kruiden en noten gerold. Een heerlijk, feestelijk hapje waar je zeker mee gaat scoren!

Ingrediënten

Geitenkaas balletjes: 
1 rode ui
6 gedroogde abrikozen
4 jonge uien
400 g verse geitenkaas
Peper en zout van de molen
50 g geroosterde amandelschilfers
80 g grof gehakte pecannoten
80 g pistachenoten
1 el honing
Een paar takjes tijm

Lookbrood: 
1 zuurdesem stokbrood
1 tl gedroogde rozemarijn
80 g geraspte Parmezaanse kaas
1 bol knoflook
6 el olijfolie
Zwarte peper van de molen
Fleur de sel

Bereidingswijze

Lookbrood: Snijd de bovenkant van de knoflookbol af, besprenkel met een eetlepel olijfolie, peper en zout. Wikkel in aluminiumfolie en bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C. Laat afkoelen. Knijp de knoflook uit in een kommetje, kruid met peper en zout, voeg olijfolie toe en plet goed.

Smeer dit mengsel op het in sneetjes gesneden stokbrood van 4 op 4cm, strooi er rozemarijn over en rasp de Parmezaanse kaas erboven. Bak 6-7 minuten goudbruin.

Geitenkaas balletjes: Snijd de rode ui, abrikozen en jonge uien fijn. Meng ze in een kom met de geitenkaas, peper en zout. Meng alles goed door elkaar.

Schep met een koffielepel porties uit om balletjes van ongeveer 3cm diameter te maken. Rol er balletjes van.

Strooi de geroosterde amandelschilfers, grof gehakte pecannoten, pistachenoten op een plaat. Rol de balletjes hierin tot ze volledig bedekt zijn.

Zet op de lookbroodjes en steek er een prikkertje door met een stukje abrikoos en een takje tijm. Druppel honing over de geitenkaas balletjes.

Om de geitenkaas rol met noten goed te bewaren, volg je deze stappen:

  • Bewaar de geitenkaas balletjes met noten in de koelkast. Plaats hem in een luchtdichte container of wikkel hem stevig in plastic folie om uitdroging en geuroverdracht te voorkomen.
  • Vermijd vocht in de verpakking om de textuur van de noten te behouden.
  • Als je de geitenkaas balletjes wilt invriezen, wikkel hem dan stevig in plastic folie en plaats hem in een luchtdichte vriesbestendige zak. Ontdooi langzaam in de koelkast voordat je het opwarmt of consumeert. Houd er rekening mee dat de kwaliteit na het invriezen mogelijk niet dezelfde zal zijn als wanneer deze vers wordt gegeten.