Gember jalapeño virgin mojito

  • 10min
  • 1p

De klassieke mojito uit Cuba maken, is altijd een snel gefixt en goed idee! Dit virgin recept is erop geïnspireerd, maar toch een beetje anders met gember en jalapeño. Minder suiker en meer pit, heel verfrissend en heerlijk… het ideale zomerdrankje als je van niet van té zoete mocktails houdt!  

Ingrediënten (1 persoon)

4 takken verse munt
1 jalapeno pepertje
45 ml ongefilterd appelsap
2 cl Gimber
½ limoen
90-100 ml spuitwater

Mooie ijsblokken vorm
Groot glas

Bereidingswijze

Begin eerst met je ijsblokken te maken. Ik heb de jalapeño in schijfjes gesneden en in grote vierkante ijsblokken laten opstijven. Je kan de ijsblokken ook maken met blaadjes munt en sneetjes limoen, dat is supermooi, maar gewone ijsblokken of crushed ijs kunnen uiteraard ook.  

Doe de blaadjes van 3 takken munt, de limoen in 4 gesneden en 1 jalapeño schijfje en het appelsap in een glas en crush alles wat samen, zodat de smaken goed loskomen. Voeg de ijsblokken toe, giet er de Gimber op en top af met wat spuitwater.

Tips

  • Je kan een mojito cocktail maken door het appelsap te vervangen met rum, de rest van de ingrediënten blijven dezelfde.
  • Om mojito te maken, gebruik je best witte rum. Maar bruine rum kan ook!
  • Toch een beetje rietsuiker toevoegen, omdat je dat graag lust… mag zeker, ik zeg niks 🙂
  • De soort suiker die je gebruikt voor de mojito is rietsuiker. Suikersiroop kan ook.

Partner

In samenwerking met