Nacho’s met fonduekaas en wintertruffel

  • 20min.
  • 4P
  • Easy

Een feestelijk, heerlijk en makkelijk hapje om aan je vrienden te serveren. De combinatie van gesmolten kaas op de krokante nacho’s, rijkelijk bestrooid met versgeraspte truffel, is buitengewoon! Een lekker fris pintje erbij en het feest kan beginnen! Mont d’or, Comté en Gruyentaler zijn mijn drie favoriete kazen voor een lekkere fondue, maar geraspte gruyère of emmentaler kaas kan ook. Jij kiest!

Ingrediënten

1 zak nacho’s natuur
1 wintertruffel
16 kleine augurken

Fonduekaas:
1 teen knoflook
150 g Mont D’or kaas
150 g Comté melodie (geraspt)
150 g Groenentaler (geraspt)
50 ml witte wijn

Bereidingswijze

Verdeel de nacho’s over 4 borden.

Snijd de augurken in dunne schijfjes en verdeel over de nacho’s.

Wrijf een gietijzeren potje in met een teentje knoflook, voeg de wijn toe en laat het opwarmen tot onder het kookpunt.

Verwijder de korst van de Mont D’or, snijd in stukjes en voeg toe aan de verwarmde wijn, samen met de andere geraspte kazen.

Verwarm zachtjes en roer continu totdat alles goed gemengd is.

Verdeel met een lepel de gesmolten kaas over de nacho’s en rasp onmiddellijk de wintertruffel erover in dunne schijfjes of met een fijne rasp.

Serveer onmiddellijk!

Tip

Experimenteer met verschillende kazen voor jouw perfecte fondue.

Partner

In samenwerking met Stella Artois