Bladerdeeg kerstboom gevuld met beenham en emmentaler kaas

  • 30min
  • 4P
  • Easy

Als het feest is, verdienen de kinderen ook hun hapjes. Dit zijn kerstboompjes van bladerdeeg gevuld met beenham en kaas, als de ouders er maar kunnen afblijven haha ! Not! Simpel, lekker en zo klaar.

Ingrediënten

50 g beenham
50 g gemalen emmental kaas
1 vel bladerdeeg van 25cm op 28cm
75 g geraspte parmezaan
Houten dikke stokjes of takjes beuk of hazelaar
Dorure: 1 eierdooier en 1 kl melk gemengd

Bereidingswijze

Cutter de beenham (zonder zwoerd) en emmentaler kaas samen tot fijne crumble.

Snij of steek zoveel mogelijk driehoeken uit je bladerdeeg.

Leg de helft ervan op je bakplaat, leg stokje op tot in midden van het lapje deeg.

Besmeer een smal bandje aan de zijkant rondomrond heel lichtjes in met dorure.

Maak ovale platte balletjes van de vulling, leg op het ingesmeerd bladerdeeg, leg daarop de andere helft van de bladerdeeg driehoeken, druk wat aan.

Met vork rondomrond aandrukken.

Bestrijk de boompjes met dorure.

Strooi er de geraspte parmezaan over

Bak 18-20’ aan 175-180°

Ja, je kunt de bladerdeeg kerstboom invriezen nadat hij gebakken en afgekoeld is. Zorg ervoor dat je hem goed verpakt in aluminiumfolie en bewaar hem maximaal 3 maanden in de vriezer.

Ja, je kunt de bladerdeeg kerstboom van tevoren maken en bewaren in de koelkast tot je hem gaat bakken. Het is wel aan te raden om hem dan af te dekken met plasticfolie om uitdroging te voorkomen.

Je kunt in plaats van Emmentaler kaas ook andere kaassoorten gebruiken, zoals Gouda, Cheddar of Mozzarella.

Ja, je kunt ook andere soorten ham gebruiken in plaats van beenham, zoals prosciutto of serranoham.