Tartaarsaus

  • 15min
  • Easy

Wat een saus, deze tartaarsaus! Verse mayonaise en veel verse kruiden, ui en zurige augurken. Een grote klassieker, lekker bij bv frietjes of gefrituurde vis!

Ingrediënten

400 g verse mayo (zie recept)
2 el Kappers
½ el dragon
½ bot Bieslook
½ bot Peterselie
1 grote zoetzure augurk
1 Ajuin
2 el kleine uitjes op azijn
Peper en zout

Bereidingswijze

Snij alle ingrediënten fijn en meng onder de verse mayonaise.

Proef en kruid af met peper en zout.

Bewaar de tartaarsaus in een afgedekte bak of schaal in de koelkast en gebruik het binnen 3-5 dagen. Controleer de saus voordat je het gebruikt of het nog goed ruikt en er goed uitziet.

Ja, je kunt de tartaarsaus naar eigen smaak aanpassen door bijvoorbeeld meer mosterd of citroensap toe te voegen voor extra pittigheid of frisheid.

Ja, je kunt tartaarsaus van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Bewaar het in een afgedekte bak of schaal en gebruik het binnen 3-5 dagen.

Tartaarsaus is een populaire dip voor visgerechten, zoals gefrituurde kibbeling of vissticks. Je kunt het ook serveren bij gebakken aardappelen, hamburgers of als dip voor rauwe groenten.