Pasta al limone

  • 25min
  • 4P
  • Easy

Deze pasta al limone at ik voor de eerste keer op Capri, een eiland dicht bij de Amalfikust in Italië. Een ongelofelijk mooi eiland is dat, met indrukwekkende rotspartijen, oogverblindende stranden en azuurblauw water. De plaatsen waar ik al heb mogen werken, spreken soms echt tot de verbeelding. Deze pasta met citroen is een typisch gerecht van daar en telkens wanneer ik het klaarmaak en proef, waan ik me opnieuw in dat prachtige, zuidelijke stukje Italië.

Cesar

Ingrediënten

300 g capellini
75 ml olijfolie
4 à 5 teentjes knoflook, in fijne schijfjes
gedroogde rode chiliflakes, naar smaak
1 citroen: de zeste + het sap van 1 citroen
1 tot 2 handjes platte peterselie, fijngehakt
2 à 3 el verse ricotta
100 g versgemalen Parmezaanse kaas
peper en zeezout

Bereidingswijze

Kook de pasta in een grote pot met wat zeezout. Zorg ervoor dat de pasta al dente is!

Terwijl de pasta in het water is, mag je aan de saus beginnen.

Verhit een pan met olijfolie. Gebruik redelijk veel, want dit is zo goed als de saus. Wanneer de olie goed opgewarmd is, doe je er de schijfjes knoflook en de chiliflakes bij.

Giet de pasta af, en hou wat van het water opzij.

Laat de knoflook goudbruin bakken en voeg er vervolgens het citroensap en ongeveer 4 à 5 eetlepels pastawater aan toe.

Voeg vervolgens de afgegoten – al dente pasta toe aan de pan, meng onder de saus en voeg de platte peterselie, de ricotta en de citroenzeste toe. Laat even sudderen.

Breng extra op smaak met zout en peper en eventueel nog wat extra olijfolie. Bestrooi als laatste met versgemalen Parmezaanse kaas.

Serveer warm met een lekker glaasje wijn!