Roomijs-SofieDumont

    

Recepten

Recepten

Zonder mijn liefde voor lekker eten was ik natuurlijk nooit kok geworden. Ik hou van experimenteren en improviseren: de koelkast opentrekken, in de voorraadkast snuisteren en dan met potten en pannen rammelen. Niet te ingewikkeld: de simpele dingen zijn vaak de lekkerste. Zoals een omelet met versgepelde garnaaltjes, een flink bord vol-au-vent of een krakende, zelf ingemaakte augurk. Sommige gerechten hebben voor mij een bijzondere betekenis, omdat er mooie herinneringen aan vasthangen. sofie-dumont-signeer Die deel ik graag met jou.

recept-voorgerecht- recept-voorgerecht- recept-voorgerecht-
recept-voorgerecht-

SD-roomijs

Ontdek ook recepten met Sofie’s Roomijs

Groene pepertjes met cashewnoten

Groene pepertjes met cashewnoten

De Pimientos de Padrón of groene pepertjes zijn afkomstig uit Spanje. Ze zijn – in tegenstelling tot wat velen denken – niet pikant, maar juist heel mild van smaak. Op enkele uitzonderingen na, dus be aware! Bereidingstijd: 15 minuten Ingrediënten voor 4 persoon: 500g groene pepertjes 3 el olijfolie 70 g cashewnoten 1 tl fleur de sel   Werkwijze: Spoel de pepertjes goed af onder de kraan. Bak ze kort en krachtig (ongeveer vijf minuten) met olijfolie. Schep voortdurend om. Als de pepers blaasjes krijgen en beginnen te verschrompelen,...


Meer...

Aardbeiencroûte

Aardbeiencroûte

Laat de oven voorverwarmen op 190 °C. Doe voor het zanddeeg alle ingrediënten in een mixer en meng ze. Kneed het deeg tot een bal. Strooi voldoende bloem over het werkblad, zo voorkom je dat het deeg aanplakt. Wikkel het in plasticfolie en laat het een half uur opstijven in de koelkast. Rol het daarna uit met een deegrol op een bebloemd werkvlak tot een dikte van ongeveer 3 mm…


Meer...

Aspergeroomsoep

Aspergeroomsoep

Ingrediënten: 500g aspergeschillen 1 ui el arachideolie 40g boter 50g bloem 1,5l kippenbouillon Peper en zout Werkwijze: Je begint met een asperge bouillon te maken; een ui aanstoven in eetlepel arachideolie (of boter), kruiden met peper en zout  , +-  500 g  aspergeschillen toevoegen en blussen met 1,5 l kippenbouillon, mag ook met bouillon blokje off course en nu laat je 30 min pruttelen, niet om te garen maar zodat schillen smaak afgeven. Hier mag je niet mixen of hij gaat eraan, wel doorzeven. Binden doe je met 40 g boter en 50 g...


Meer...

Sunny straciatella pannenkoek

Sunny straciatella pannenkoek

Ingrediënten per persoon: 2 warme pannenkoeken 2 bollen S.D. roomijs straciatella 1 handvol aardbeien 2 eetl advocaat Werkwijze: Vul de pannenkoek met elk een bol straciatella roomijs en wat aardbeien Serveer met slachroom en advokaat Tip: Voor kids kan je advokaat vervangen door...


Meer...

Papaya, pompelmoes en gele kiwi, bosvruchten roomijs

Papaya, pompelmoes en gele kiwi, bosvruchten roomijs

Ingrediënten per persoon: 1/8 papaya 1 gele kiwi 1 roze pompelmoes 2 bollen S.D. roomijs bosvruchten 2 chocolade cakjes (of ander chocolade koekje ) 1 dot slagroom Werkwijze : Schil de papaya , haal er de pitjes uit en snij in lange reepjes Snij de kwartjes vruchtvlees uit de pompelmoes Schil de kiwi en snij in partjes Dresseer ze in een kom of bord Verdeel er 2 bollen bosvruchten over Verbrijzel de cakjes erover en versier met slachroom Werk af met je favoriet e sweet mix molentje Meteen...


Meer...

Crazy Banana Coupe

Crazy Banana Coupe

Ingrediënten per persoon 1 banaan 1 potje warme chocoladesaus 1 eetlepel opgeklopte slagroom 2 bollen S.D. roomijs gezouten karamel – caramel salé 2 zachte cocos rotsjes in stukjes gesneden Werkwijze Schep 2 dikke Bollen Caramen salé roomijs in een coupeglas Snij er de banaan in schijfjes over en strooi er de in stukjes gesneden cocos rotsjes op Werk af met een dot slagroom en een paar flinke draaien Caramel Sweet Mix Serveer er een potje warme chocolade saus bij Genieten...


Meer...

Ananas Caramel dream

Ananas Caramel dream

Ingrediënten Nodig per persoon: ¼ rijpe verse  ananas geschild en in dunne schijfjes 2 bollen Roomijs Gezouten Karamel 1 speculooskoekje verbrijzeld 3 blaadjes munt (fijn gesneden) 1 schep zure room Tip: Caramel Sweet Mix molentje (in bakrayon ) Werkwijze Dresseer de ananas rondom rond op een koud plat bord, schep er twee bollen caramel salé roomijs op Strooi er de speculoos en munt sliertjes over. Geniet...


Meer...

Bosvruchten met vanillewafels

Bosvruchten met vanillewafels

Ingrediënten Nodig per persoon: 1 zachte vanillewafel 1 kiwi 2 bollen ‘sofie dumont’ bosvruchten roomijs   3 blaadjes basilicum Handvol blauwe bessen Dot slagroom Werkwijze Snij de vanillewafels in reepjes Schil de kiwi en snij in schijfjes Spuit of dresseer een lijn slagroom op een bord die uit de vriezer komt  Dresseer er 2 bollen bosvruchten roomijs op   Steek er de kiwi en wafel tussen,  Versier met blauwe bessen en basilicum  werk af met je favoriet  sweet mix molentje  Dadelijk van...


Meer...

Ice Cappucino

Ice Cappucino

Ingrediënten per persoon: 1 sterke expresso 1 groot glas 2 dikke bollen stracciatella roomijs 1 dot opgeklopte slagroom Paar flinke draaien choco cappuccino sweetmix 2 chocolade stokjes Werkwijze : Vul het glas met 2 bollen straciatella roomijs Giet er de sterke expresso over Spuit er een dot slagroom op Werk af met choco cappuccino sweet mix 2 chocolade stokjes of cacaopoeder...


Meer...

Gingerman in love

Gingerman in love

Ingrediënten -280 g bloem 1 snuif bakpoeder 100 g zachte boter 100 g kinnekes suiker (blonde) 80 g honing 1 ei 1/2 thl gedroogd gemberpoeder 1/2 thl kaneel 1/2 thl muskaatnoot 1 eetl gemalen Choco Cappucino Sweet Mix snuifje zout 1 eetlepel cacaopoeder Werkwijze suiker, honing , boter , kruiden en bakpoeder mengen ei en bloem toevoegen , inpakken in plastiekfolie 1 uur in koelkast laten opstijven , uitrollen tot +- 4 mm vormpjes uitsteken of -snijden en op bakplaat leggen 15-20 min afbakken op 170° in voorverwarmde oven laten...


Meer...