Witte pens, veenbes en hazelnoot hapje: Snij de pensen in stukjes van een 1,5cm dik. Bak ze aan beide kanten mooi bruin. Smeer een laagje veenbessensaus op aan één kant.
Leg hierop een geroosterde hazelnoot die je in goudpoeder hebt gedipt on top. Net als een mooie praline.
Veenbessensaus: Doe alle ingrediënten voor de veenbessen saus in een potje met deksel en laat 5tal minuten sudderen.
Mix alles fijn met staafmixer.
Je kan het ook zonder mixen in potjes bewaren, heerlijk als extra’s bij kaasplank of paté.
Gerookt spek, Berloumi in dadel hapje: Snij de dadels doormidden, haal de pit eruit, leg ze met de snijkant naar boven.
Snij 8 balkjes kaas, een beetje groter dan de dadel, leg ze tussen de doormidden gesneden dadel. Wikkel ze elk in een sneetje spek, zorg ervoor dat de sluiting onderaan zit. Bestrooi met paprikapoeder. Bak een 10-tal minuten op 200°.
Rolls van filet d’Anvers, pompoen en abdij kaas: Leg de sneetjes Filet d’Anvers open en leg de kaas, notensla en butternut en fijngesneden augurk en een halve Grissini midden op het sneetje, rol ze op en leg ze op je plateau.
Extra garnituur voor op de plank: pecannootjes, druiven, olijven, radijsjes.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.