Boterham met platte kaas, radijs, spek en pesto

  • 15min
  • 4st
  • Easy

Boterham met platte kaas maken is zo nostalgisch en dankbaar! Meestal met een frisse pint of michelada biercocktail erbij, op een terrasje, genieten! Ik pimp hem een beetje met pesto van loof van de radijzen, yep, helemaal eetbaar en lekker pittig is dat. Nog wat extra gebakken spekjes erbij en je hoort mij niet meer!

Ingrediënten (4 st)

4 dikke sneden bruin zuurdesem brood
500 g volle platte kaas
1 bos radijzen
2 lente-ui
250 g vers spek
1 el boter

Pesto van radijzenloof  
Loof van 1 bot radijzen
80 g pijnboompitten, geroosterd
100 g Parmezaan
Peper en zout van de molen
Sap en zeste van 1 citroen
2 à 3 el olijfolie

Bereidingswijze

Snij het spek in reepjes en bak krokant in een klontje boter met peper en zout, leg even op keukenpapier.

Was de radijzen, snij ze af met nog een klein stukje steel aan en snij de radijzen flinterdun. Voor het loof en pesto haal je de mindere blaadjes eruit en doe je alles in een mixer met de andere ingrediënten en mix tot een grove mooie textuur, ik heb het graag niet te fijn. Is je pesto iets te dik, voeg dan scheutje water bij, proef en kruid eventueel bij.

Besmeer de boterhammen royaal met platte kaas en leg op een plankje, kruid met peper en zout. Verdeel er al het spek en radijzen erover en dan lepeltjes pesto. Werk af met fijngesneden lente-ui.

tip

  • Je kan ook ander brood naar keuze gebruiken.
  • Volle platte kaas is voor mij het lekkerste, je kan het ook met plantaardige yoghurt doen, en de spekjes weglaten als je de boterham met platte kaas vegan wil.
  • Ook heel lekker met dunne schijfjes rauwe courgette of komkommer.

Je kan de pesto 5 dagen afgesloten in koelkast bewaren, de kleur zal veranderen maar smaak blijft top.