Chocolade bananenbrood

  • 60min
  • 1 bananenbrood
  • Easy

Heel makkelijk om te maken en om lang van te genieten! Dit sappige en gezonde bananenbrood bevat geen geraffineerde suikers en is glutenvrij. Perfect als ontbijt of als snack als je een hongertje hebt in de namiddag.

Ingrediënten

4 rijpe bananen
3 eieren
55 g kokosolie gesmolten
50 g esdoorn siroop
Merg van 1 vanillestok
150 g amandelpoeder
30 g kokosnoot bloem
40 g raw cacaopoeder
1 snuif zout
30 g donkere chocolade min 70% grof gesneden
1 handvol pecannoten gehakt

Bereidingswijze

Plet 3 bananen tot een papje met het merg van je vanillestok.

Voeg eieren, kokosolie en siroop toe en meng goed door elkaar.

Zeef alle droge ingrediënten erover en meng nog eens goed samen met de chocolade en pecannoten.

Giet in een cakevorm bekleed met bakpapier.

Snij de laatste banaan in de lengte doormidden en duw ze in het deeg.

Bak 60 min op 175°, doe eventueel de gaartest met een satéstokje.

Laat wat afkoelen voor je begint te snijden.

Tip

Bewaart 1 week ingepakt in de koelkast.

Ja, het is het beste om het chocolademengsel au bain marie te smelten om te voorkomen dat de chocolade verbrandt.

Ja, het is het beste om rijpe bananen te gebruiken omdat ze zoeter zijn en makkelijker te pureren.