Gegrilde bloemkool rolls Buffalo style met yoghurt en augurk

  • 25min
  • 4 stuks
  • Easy

Ik ben gek van rolls, de smaken zijn zo lekker vermengd, vanaf de eerste hap… Mijn DIY buffalo saus is de max op uiteraard kip, maar ik wou eens aan de slag met bloemkool. Feel free om uit te proberen op anything you feel like.

Ingrediënten voor 4 rolls

4 volkoren sandwich
125 g yoghurt
2 grote zoetzure augurk
1 bloemkool

Mijn home made ‘Buffalo’ saus:
140 ml zoet zure chili saus
120 ml zonnebloem olie
1 el tomaten concentré
1el witte wijn azijn
1 el worcestershire saus
½ kl cayennepoeder
1kl lookpoeder
Snuif zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200°.

Snij de bloemkool in schijven van 1cm.

Meng alle ingrediënten voor de saus goed onder elkaar en smeer de bloemkool ermee in op een bakplaat met bakpapier.

Rooster 15-20’ op 200° tot mooi gekarameliseerd.

Snij de sandwiches in tegengestelde richting (van de boven kant naar beneden, zodat ze nog mooi vasthangen).

Steek ze een minuutje in de oven.

Smeer de binnenkant in met yoghurt, leg langs één kant schijfjes augurk.

Schik er de bloemkool in.

Koud zijn ze trouwens even lekker! 🙂

Ja, je kunt de rolls van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Houd er rekening mee dat de textuur van de bloemkool zachter kan worden na verloop van tijd.