Gevulde paprika met rundergehakt en mozzarella

  • 45min
  • 4P
  • Easy

Ingrediënten (voor 4 personen)

4 grote paprika’s naar keuze
130 g volkoren orzo (Griekse pasta), al dente gekookt
1 grote zoete ui
3 tenen look
800 gr gehakt van varken en rund
125 gr blok mozzarella
½ bot bieslook
250 g trostomaatjes
Peper en zout
100 g geraspte mozzarella
Olijfolie en rozemarijn om af te werken

Bereidingswijze

Snij bieslook en ui fijn en mozzarella in blokjes, rasp de look.

Meng alles met het gehakt, voeg er de orzo bij en kruid af met peper en zout.

Snij de paprika’s doormidden, haal de zaadlijsten en zaadjes eruit en verdeel het gehakt erop.

Leg ze in ovenschotel en verdeel er de trostomaatjes rond met de rozemarijn.

Besprenkel met olijfolie, peper en zout en geraspte mozzarella.

Gaar 30 min op 180° op programma medium stoom.

Partners

In samenwerking met AEG

Ja, je kunt de gevulde paprika’s van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Bewaar de paprika’s maximaal 2-3 dagen in de koelkast. Verwarm de paprika’s opnieuw in de oven voordat je ze serveert.

Je kan de gevulde paprika’s serveren met een frisse salade, brood of rijst voor een volledige maaltijd.

Rode, groene en gele paprika’s zijn het beste om te gebruiken voor dit gerecht. Kies paprika’s die stevig aanvoelen en geen zachte plekken hebben.