Pecan pie met kokosbloesemsuiker

  • 60min
  • 6P
  • Next level

Een Amerikaanse klassieker, pecan pie, met crazy veel noten inen met kokosbloesem suiker! Krokant vers korstdeeg, een zachte vulling en heerlijk veel noten, elke dag zondag please! 🙂

Ingrediënten

Korstdeeg: 
200 g bloem 
90 g boter 
1 el kokosbloesem suiker 
Snuif zout 
2 el koud water 

Vulling:
300 pecannoten
200 g kokosnootbloemsuiker 
3 eieren 
120 Solo patisserie 
Snuif kaneel 
Snuif zout 
Zeste van 1 citroen 
100 g hele pecannoten om af te werken

Bereidingswijze

Korstdeeg:
Cutter alle ingrediënten tot je een zandstructuur krijgt, water toevoegen, cutter kortdan vormt zich een balletje. 

Rol die bauit tussen twee vellen bakpapier en een beetje bloem. Het deeg moet  à 4 mm dikte hebben 

Vet een vorm in met een fijn laagje rondom rond. Strooi er een beetje bloem opVerwijder de bovenste laag bakpapier, draai om en leg zacht maar zeker het deeg in de bakvorm. Verwijder het bakpapierDruk het deeg goed aan in de zijkanten van de vorm. Er mogen geen gaatjes inzitten. Gaatjes mag je gerust vullen met een stukje deeg. Snij de zijkanten af door met de deegrol over de bakvorm te rollenMaak golven aan de zijkant van het deeg. Maak met een mespunt het deeg los van de vorm en maak met je vingers golven. Geef het wat liefde!  

Zet je deeg even in de koelkast terwijl je de notenmengeling maakt. 

Vulling:
Hou de mooiste noten apart voor de afwerking. Cutter de noten, er mogen nog stukjes inzitten. Klop de margarine romig, voeg de kokosbloesemsuiker eraan toeVoeg één eitje toe onder het mengsel om het romig te maken. De andere eitjes mogen erbij, samen met de kaneel, een snuifje zout, de gecutterde noten en de zeste van citroen. Meng alles goed onder elkaar 

Verdeel het beslag over het deeg. Werk af met de mooie pecannoten.  

Bak gedurende 35 à 40 min. in een voorverwarmde oven op 180°C.  

Laat afkoelen en dien op. 

Partners

In samenwerking met Solo.