Pulled pork taco

  • 45min + min. 4u garen
  • 8p
  • Easy

Pulled pork maken op de BBQ heeft wat tijd nodig maar het resultaat is suuuuper zacht en sappig vlees dat van je barbecue een echt feestje maakt! Pulled pork serveer je op z’n Mexicaans met taco’s en een sausje van gegrilde tomaat, look en chili, heerlijk! Vraag aan je slager een mooi stuk uit de nek of spiering, dat is niet te mager en geeft het beste resultaat.

Ingrediënten (8 personen)

2 kg varkens nek of schouder

Dry rub  
2 el grof zout
2 el lookpoeder
4 el bruine suiker
2 el komijn gemalen
2 el chilivlokken
2 el zwarte peper versgemalen
3 el paprika poeder

Gegrilde tomaat look chili saus  
4 tomaten
2 punt paprika
2 rode uien in de schil
2 bol look in de schil
1 chili peper of 2 lange pepers als je niet te pikant wil
peper en zout
sap van 1 citroen
4 el olijfolie

Maïs taco’s

Toppings 
½ bot peterselie grof gesneden
1 bot radijsjes en 1 rode ui in schijfjes gesneden
Hot sauce als je dat lust

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten voor de dry rub goed onder elkaar.  Bbq of oven op 110 graden zetten. Bestrooi het vlees rondom rond met de dry rub. Thermometer insteken en laten garen tot 72°C kerntemperatuur, dan stuk vlees inpakken en nu laten verder garen tot 92°C kerntemperatuur en dan 30 min laten rusten. Met vork vlees lostrekken in reepjes en warm houden.

Terwijl je vlees rust zet je je vuur hoger en leg je alle ingrediënten, zonder olie, rechtstreeks op de gril en laat ze min 20 min rondom rond fel roosteren. Haal de geblakerde vellen van tomaat en peper eraf, de look en ui kan je uit hun schil duwen, doe alles in een mixer, kruid goed met peper en zout, voeg citroensap en olie toe en mix fijn.

Om te serveren grill je de taco’s aan elke kant 15 sec, leg er een hoopje pulled pork op, en de saus, ui, radijs en peterselie en serveer onmiddellijk! Serveer er nog wat hot sauce bij voor de fans van pittig 😉

Tip

  • Een dry rub is eigenlijk een mengeling van verschillende droge specerijen om je vlees meer smaak te geven.
    In een dry rub zit meestal suiker, zo gaat het stuk vlees mooi aankorsten en karameliseren, dat bevordert de smaak! De vlam schiet er ook veel minder snel in dan met een olie of marinade, dus je vlees brandt niet aan. Je kan een dry rub 3 maand in een gesloten potje bewaren. Kan ook op gegrilde groenten of vis gestrooid worden.
  • De kooktemperaturen van de pulled pork zijn nogal specifiek, maar zo krijg je het mooiste resultaat.
  • Je kan de pulled pork ook serveren in burger buns, met je favoriete bbq sausjes.

De pulled pork kan je 2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Je kan de pulled pork ook invriezen.

Partner

In samenwerking met “Lekker van bij ons”.