Chocolade-pindakaas milkshake

  • 15min
  • 1 milkshake
  • Easy

Alle ingrediënten die in een snickers zitten, maar dan in een milkshake. Krokant koekje, dadel als karamel, chocolade en pinda’s… Moet ik nog iets meer zeggen??

Ingrediënten (voor 1 milkshake)

2 bollen chocolade roomijs
1 el pindaboter
250 ml melk
1 medjoul dadel, ontpit en in stukjes

Afwerking:
St Michel koekje
2 el gesmolten donker chocolade
1 handvol ongezouten pindanoten
Slagroom spuitbus

Bereidingswijze

Smelt de chocolade en laat aan de binnenkant van het glas lijntjes chocolade druipen, je kan dit doen met een lepel of door gebruik van een spuitzak.

Doe ijs, dadel, pindaboter en melk in de blender en mix tot gladde shake.

Giet in het glas.

Werk af met een toef slagroom, grof gehakte pindanoten en een St Michel koekje.

Als je een zoetere milkshake wilt, kun je wat honing, ahornsiroop of suiker toevoegen naar smaak.

Het is het beste om de milkshake direct na bereiding te serveren, omdat deze vers en romig is. Als je het echter van tevoren maakt, kun je het in de koelkast bewaren, maar verwacht wel dat de textuur iets dikker wordt.