Neem een steelpan, snij look fijn en bak met het citroengras en de chili 2-3 minuutjes op in olie.
Voeg er het kippengehakt aan toe en plet alles goed fijn zodat je een korrelige textuur krijgt.
Kruid met peper en zout.
Snij de ui doormidden, de ene helft snij je fijn, de andere helft snij je in fijne reepjes en doe je in een kommetje.
Rasp de zeste van 1 limoen over de reepjes en pers er 6 el limoensap over, meng er ook de honing over laat even staan.
De fijngesneden ui, lenteui en fijngesneden chili draai je bij het gehakt, voeg vissaus toe en laat kort nog even opbakken, voeg de gemarineerde ui reepjes eronder.
Snij de komkommer in schijven.
Verdeel de sla en komkommer op 4 borden en verdeel de laab erover.
Bestrooi met munt en koriander en serveer er nog wat limoentjes bij.
Serveer eventueel met basmati rijst.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.