Thumbs up kaaskoekjes

  • 1u30
  • Easy

Duimpjes omhoog! Hoe cool zijn deze zelfgebakken kaaskoekjes? Perfect als snack in de brooddoos, als ze hun bord hebben leeggegeten en 101 andere goede redenen.

Ingrediënten

200 g speltbloem
snuifje zout en peper
80 g koude boter in blokjes
80 g geraspte Parmezaanse kaas
1 ei
1 tl paprikapoeder

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten in een cutter. Mix tot alles begint samen te hangen.

Vorm een platte bal en laat 1 uur opstijven in de koelkast. Je kan ook een deel langer in de diepvries bewaren voor later.

Verwarm de oven voor op 150 °C.

Rol het deeg uit tot 3 mm dik en steek uit met een handvorm.

Plooi de 4 middelste vingers naar binnen. Thumbs up!

Bak de koekjes 10 à 12 minuten. Ze moeten niet kleuren, maar wel uitgebakken zijn.

Wie verdient er een duimpje? En er mag zeker ook een dip bij zoals mijn ‘vriendelijke looksaus dip’ of ‘hummus van rode bonen’.