Snij de pijlinktvis langs 1 kant door zodat je hem kan openplooien en schraap met je mes de slijmen weg. Neem je grootste scherpste mes en geef lichtjes schuine insnijdingen geven, om de 3 à 4 mm, diep genoeg zonder doorsnijden, van begin tot einde. Geef hem een kwartslag en doe dit opnieuw, zodat je over het hele stuk kruiselingse insnijdingen krijgt. Zo krult hij bij het bakken mooi op maar absorbeert ook lekker alle smaken. Snij hem dan in stukken van 5 à 6 cm en leg in een kom.
Voeg eerst alle natte ingrediënten toe en meng goed onder elkaar. Verwarm je frietketel op 180°. Meng er stevig de maïzena en rijstbloem onder en leg één voor een in de olie, bak 3 à 4 min tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en strooi er wat fleur de sel op.
Serveer met wat partjes citroen en aïoli.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.