Schrob de aardappelen schoon en stoom ze in de pel.
Schil de ui en snij fijn. Stoof zacht in lichtgekleurde boter en blus met scheutje azijn.
Verminder het vuur en laat 5-tal minuutjes kleuren met deksel. Voeg eventueel een scheutje water toe als het te droog wordt.
Pel de aardappelen.
Voeg 2 el zure room toe aan de uien, meng en giet in de cutter.
Voeg de gepelde aardappelen toe in stukjes en cutter tot een gladde saus, waar je dotjes mee kan spuiten. Voeg eventueel een scheutje melk toe.
Doe de aardappelcrème in een spuitzakje en houd lauw.
Verfris je hand met een halve citroen en wrijf droog met een doekje.
Spuit een dotje in verlengde van de duim.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.