Gegrilde fish taco’s met perziksalsa en jalapeño mayo

  • 30min + 1u marineren
  • 4P
  • Easy

Ohhlalala! Taco’s gevuld met gegrilde pittige kabeljauw, een frisse perziksalsa en jalapeño mayonaise on top! Een geweldig gerecht als het perzik seizoen er is: een zalige mix van texturen, kleuren en smaken, echt vakantie op je bord.  

Ingrediënten (voor 4 personen)

800 g kabeljauwfilet zonder graten  

marinade voor de vis
3 tenen look geraspt 
4 el olijfolie 
2 el sriracha
Zeste van 1 limoen 
1 kl korianderpoeder 
1 kl komijnpoeder 
1 tl zout 
1 tl zwarte peper  

Perziksalsa:
4 perziken of nectarines 
1 rode ui 
½ bot koriander 
Sap van 1 limoen 
1 tl zout 
1 tl honing 
3 el olijfolie  

32 stuks zachte taco’s (ongeveer 4 p.p. van 10 cm diameter)  

Jalapeño mayonaise 

Bereidingswijze

Snij de kabeljauw in stukjes van 3 cm ongeveer, meng alles voor de marinade onder elkaar.

Meng de kabeljauwblokjes eronder en laat min 1 uur marineren in koelkast.  

Snij de perziken in schijven en fijne blokjes, meng met de fijn gesneden ui en rest van de ingrediënten.  

Zet een grillpan op het vuur en warm ze stevig op zonder vetstof, leg er de taco’s even aan beide kanten op zodat ze mooie geroosterde lijntjes krijgen. 

Vet de pan lichtjes in met olie en grill de visblokjes aan beide kanten gaar. 

Vul de taco’s met de vis, de salsa en de jalapeño mayo.  

Serveer er extra koriander en limoen bij! 

Je kunt verschillende soorten witte vis gebruiken, zoals kabeljauw, tilapia, snapper of koolvis. Kies visfilets zonder vel om ze gemakkelijk te kunnen grillen.

Ja, je kunt de perziksalsa en jalapeño mayo van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Bewaar ze apart en voeg ze toe aan de taco’s vlak voor het serveren voor de beste smaak en textuur.