Cappuccino van witloofsoep met geroosterde pompoen
Ingrediënten
Ingrediënten velouté van witloof:
50 g boter
200 g ajuin
600 g witloof
1 loskokende aardappel
1 l of meer groentebouillon, naargelang de dikte dat je verkiest
Ingrediënten pompoen:
50 g butternut pompoen per persoon
15 g olie
10 g suiker
10 druppels Tabasco
Peper en zout
Ingrediënten curryroom:
100 ml room
1 kl currypoeder
½ tl gerookt paprikapoeder
2 el kappertjes
100 ml maisolie
Bereidingswijze
Bereiding velouté van witloof:
Schil ajuin, snij fijn en stoof aan in de boter. Snij witloof fijn en laat 10 minuten meestoven. Voeg kruiden en aardappel bij in stukjes en blus met bouillon.
Laat 15 minuten zachtjes koken, mix en zeef door. Proef en kruid eventueel af met peper en zout.
Bereiding pompoen:
Schil en snij de butternut in vierkantjes van 1 dikke centimeter, meng de blokjes met de rest van de ingrediënten goed onder elkaar. Leg de blokjes op een bakplaat bedekt met bakpapier. Gril 20-25 minuten tot ze mooi geroosterd zijn.
Bereiding curryroom & kappertjes:
Doe de room en kruiden in een potje met deksel en schud tot het wat indikt.
Dep de kappertjes goed droog en bak ze in een laagje maisolie, eens ze open gaan en mooi krokant zijn, leg je ze op een keukenpapier. Meng de room met de curry en het paprikapoeder
Zorg dat de soep en pompoen warm is. Verdeel de pompoen in glazen hier in, serveer er de soep op. Lepel er een beetje curry room over en bestrooi met de gefrituurde kappertjes.
Zet op tafel er serveer de soep per gast aan tafel, is een extraatje om het fancy te maken.