Neem rode bieten van gelijke grootte.
Stoom ze ongeveer 30 minuten en laat afkoelen.
Schil en snijd de zoete aardappel in schijfjes van 0.5 centimeter.
Maak je handen nat en pel de rode bieten. Snijd ze op een natte plank in schijven van 0.5 centimeter om te veel kleur op de plank en handen te voorkomen.
Schik de rode biet en zoete aardappel afwisselend in een ovenschotel. (Ik gebruikte er een van 25 centimeter.)
Warm de room lichtjes op. Mix de room, Gruyerèkaas, look en kruiden onder elkaar met een staafmixer.
Giet over de groenten.
Bak gedurende 25 minuten op 195 °C tot je een mooi gekleurde korst krijgt.
Heerlijk als extra groenten bij een vlees- of gevogeltegerecht.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.