Havermout-dadel Cookies (No bake)

  • 15min
  • Easy

Gezonde koekjes die je zelf niet hoeft te bakken, hoe goe is da ! De combo dadel en pindanoot met het toetsje zout is hemels, lang leve de vieruurtjes !

Naargelang de soort havermout die je gebruikt, kan je eventueel nog wat notenpasta toevoegen om het meer sticky te maken, go wild met andere noten en pitten, its your cookie 🙂 !

Ingrediënten

4 medjoul dadels (geweekt)
2 el zonnebloempitten
2 el pecannoten
2 el ongezouten pinda noten
1 snuif zout
100 g havermout

Bereidingswijze

Cutter de dadels tot gladde massa.

Mix er de grotere noten bij.

Meng met de rest van de ingrediënten en kneed alles onder elkaar.

Kneed hoopjes bijéén, rol er balletjes van en druk ze dan plat tot cookies.

Bewaar in de koelkast.

Dan staat er altijd een gezond tussendoortje klaar 😉

Nee, dadels zijn een belangrijk ingrediënt omdat ze de koekjes zoet maken en een bindmiddel vormen. Je kunt eventueel proberen om ze te vervangen door ander gedroogd fruit.

Bewaar ze in een luchtdichte verpakking en ze blijven ongeveer een week goed.

Ja, je kunt deze koekjes invriezen. Bewaar ze in een luchtdichte verpakking en ze blijven ongeveer 3 maanden goed.

Nee, havermout is het belangrijkste ingrediënt in deze koekjes en zorgt voor de textuur en structuur van de koekjes. Het is niet aan te raden om het te vervangen door andere granen.