Snij de korst van het brood en week het kruim in melk.
Schil look en sjalot, rasp look en snij sjalot fijn en voeg bij gehakt.
Snij de peterselie fijn, voeg samen met peper en zout, het ei en het uitgeknepen kruim toe aan het gehakt.
Vorm balletjes de grote van een pingpong bal en bak ze rondom rond mooi aan in een grote stoofpot, schep ze eruit en voeg de fijngesneden uiringen toe, laat ze even aanbakken tot ze mooi gekleurd zijn, voeg een extra stukje boter toe als het geheel te droog is.
Voeg de bloem toe, meng tot je die niet meer ziet en blus met helft van de fond, roer goed los. Voeg nu mosterd, azijn, siroop en rest van de fond toe, kruid met peper en zout.
Laat 2 min inkoken en voeg de gebakken balletjes weer toe, zet deksel erop en laat 10 min zachtjes verder sudderen.
Serveer met de puree en salade.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.