Mosselen natuur met frietjes en mosselsaus

  • 20min
  • 4P
  • Easy

Dit recept van heerlijke klassieke mosselen natuur, met verschillende easy toppings, zal je mosselen een instant smaakboost en coole twist geven! Makkelijke mosselsaus, furikake, crispy chili oil of gebakken zeekraal, iedereen aan tafel heeft wel een favoriet, freehweelen for life!

Ingrediënten (4 personen)

4kg mosselen
1 klont boter
1 grote ajuin
4 stelen selder
1 bot peterselie

Toppings  
Gebakken zeekraal met boter en peper
Furikake (is een japans strooisel van sesam, norivellen en wasabi, bonito … )
Crispy chili oil

Mosselsaus  
4 el mayonaise
1 grote el mosterd
1 el azijn
Peper en zout

Verse frietjes

Bereidingswijze

Giet je mosselen in een zeef en laat eventueel sap weg. Laat je wasbak vol lopen met koud water, leg mosselen erin, controleer op gebroken schelpen of mosselen die niet meer dicht gaan na het spoelen. Gooi die weg.  

Pel en snij de ui in fijne ringen, snij de selder fijn. Voeg een klont boter in één grote pot of 2 kleinere potten met deksel, wat het makkelijkst werkt want je moet opschudden, verdeel daarin ui en selder en laat opbakken, zeef de mosselen en voeg toe, kruid met peper en zout, zet deksel erop. Na 2 minuten schud je op en laat nog 1 min op hoge temperatuur verder garen. Controleer of de mosselen open zijn en zet van het vuur.  

Bak de frietjes af. Bak de zeekraal kort en krachtig op in boter met wat peper. Zet alles op tafel en serveer in een diep bord, kies je favoriete toppings.

TIPS

Test al je toppings eens uit, je zal versteld staan hoeveel verschillende smaken de mossel kan krijgen, en ambiance verzekerd aan tafel!

Heb je mosselen over? Haal ze dan uit de schelp en bewaar in de jus. Je kan ze ook opleggen in azijn of er mosselsoep van maken!

Je kan de mosselen tot 2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Je kan ze met de schelp niet invriezen, wel als je ze uit de schelp haalt. Mosselen kan je opnieuw opwarmen in hun sap, in een schaal op 120°C, niet te lang en op hoge temperatuur, anders worden ze taai.

partner