Pan con tomate

  • 15min
  • 4p
  • Easy

Spaans brood met tomaat, aka pan con tomate, meestal geserveerd met handgesneden ham, moet je zeker eens thuis maken. Makkelijk en perfect bij de apero en elke dip, je hebt er maar een handvol ingrediënten voor nodig! 

Ingrediënten (4 personen)

4 sneden boerenbrood
2 rijpe tomaten
Zachte olijfolie
2 teentjes look
Fleur de sel

Bereidingswijze

Zet een blokrasp op een diep bord en rasp er de tomaat helemaal op. Voeg een eetlepel olie bij en kruid met peper en zout.

Snij 4 dikke sneden van het brood. Druppel wat olie op het brood en in een pan. Rooster het brood mooi goudbruin en krokant aan beide kanten. Wrijf alle sneetjes in met teentje look. Verdeel er de tomaat over.

Tips

  • Je kan er eventueel serrano ham en manchego kaas bij serveren, zo blijf je helemaal in de Spaanse vibe.
  • Serveer met sangria.
  • Je kan alle soorten tomaat gebruiken. Ze moeten vooral rijp zijn, zodat het vlees, de pulp en de pitjes eraf worden geraspt en enkel het vel overblijft.
  • In de Spaanse taquerias (waar ze tostadas en bocadillo’s maken) wrijven ze gewoon met een rijpe tomaat over het brood om het extra smakelijk te maken, love it!