Pindasaus

Favorieten

10min

Easy

Pindasaus is heel lekker bij barbecuevlees, een mooi alternatief voor de meer traditionele sausjes. Ontdek het volledige recept hier!

Pindasaus is heel lekker bij barbecuevlees, een mooi alternatief voor de meer traditionele sausjes. Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
SHOP JOUW MOEDERDAG CADEAU

Een heerlijke ontbijtbox vol liefde, de nieuwste Philips airfryer met stoomfunctie of mijn handgemaakte messen uit Thailand?

Shop Now Alle recepten
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 6P

250 g pindakaas
375 ml kippenbouillon
1,5 el suiker
1 el sambal
1 tl paprikapoeder
100 ml ketjap manis

250 g pindakaas
375 ml kippenbouillon
1,5 el suiker
1 el sambal
1 tl paprikapoeder
100 ml ketjap manis

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Een oosterse saus die oorspronkelijk bedoeld was als saus bij saté. Pindasaus is heel lekker bij barbecuevlees, een mooi alternatief voor de meer traditionele sausjes.

Doe alle ingrediënten in een steelpan en zet op het vuur. Roer goed door tot de klodders pindakaas mooi opgelost zijn. Zet het vuur dan lager en laat al roerend even doorkoken. De pindasaus moet glad en dik worden.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.