Salad in a jar
Plan je een uitstap of ben je on the road? Dan is er niets heerlijker dan voor je lunch of diner een echt heerlijk gezond potje sla te kunnen opendraaien in de plaats van te moeten kiezen tussen all crap die je op de baan vindt. Nog een heerlijke dressing erover, schudden en genieten.
Ingrediënten (voor 2 personen)
1 rijpe grote avocado
Pitjes van 1 granaatappel
½ romeinse sla
1 handvol okkernoten
250 g feta
Bereidingswijze
Snij de sla in super fijne reepjes verdeel over de jars.
Snij avocado rond de pit doormidden, verwijder pit, snij met scherp mesje elke helft in blokjes en lepel in elke jar een halve avocado uit.
Verdeel er de granaatappelpitjes, de feta en de noten over.
Deksel erop en klaar!
Tip
Giet er bijvoorbeeld deze green goddess dressing over of een andere vinaigrette.
Dit is mijn favoriete combo! Wissel gerust van ingrediënten naargelang smaak of goesting en stuur me maar een mooie foto, is zeeeeer insta proof!
Een salad in a jar kan ongeveer 3-4 dagen vers blijven in de koelkast, afhankelijk van de ingrediënten die je gebruikt. Het is echter het beste om de sla en dressing apart te houden en deze vlak voor het eten toe te voegen om de knapperigheid te behouden.