Thumbs up kaaskoekjes

  • 1u30
  • Easy

Duimpjes omhoog! Hoe cool zijn deze zelfgebakken kaaskoekjes? Perfect als snack in de brooddoos, als ze hun bord hebben leeggegeten en 101 andere goede redenen.

Ingrediënten

200 g speltbloem
snuifje zout en peper
80 g koude boter in blokjes
80 g geraspte Parmezaanse kaas
1 ei
1 tl paprikapoeder

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten in een cutter. Mix tot alles begint samen te hangen.

Vorm een platte bal en laat 1 uur opstijven in de koelkast. Je kan ook een deel langer in de diepvries bewaren voor later.

Verwarm de oven voor op 150 °C.

Rol het deeg uit tot 3 mm dik en steek uit met een handvorm.

Plooi de 4 middelste vingers naar binnen. Thumbs up!

Bak de koekjes 10 à 12 minuten. Ze moeten niet kleuren, maar wel uitgebakken zijn.

Wie verdient er een duimpje? En er mag zeker ook een dip bij zoals mijn ‘vriendelijke looksaus dip’ of ‘hummus van rode bonen’.

Je kunt verschillende soorten kaas gebruiken, zoals cheddar, Parmezaanse kaas, gruyère, of een combinatie van verschillende kazen. Kies een kaas die je lekker vindt en goed smeltbaar is.

Ja, kaaskoekjes kunnen worden ingevroren. Zorg ervoor dat de koekjes volledig zijn afgekoeld voordat je ze in een luchtdichte container of zak plaatst. Ze kunnen tot ongeveer 2-3 maanden in de vriezer worden bewaard. Laat ze voor het serveren volledig ontdooien op kamertemperatuur.

Kaaskoekjes blijven meestal 3-5 dagen vers als ze goed worden bewaard in een luchtdichte container op kamertemperatuur. Na verloop van tijd kunnen ze hun knapperigheid verliezen, maar ze zullen nog steeds lekker smaken.