Vegetarische ‘Bourguignon’ stoofpot

  • 1u
  • 6P
  • Easy

Een echte rijke klassieke stoofpot maar dan helemaal vegetarisch, zelfs vegan! Bereid met ongeveer dezelfde ingrediënten als de boeuf bourguignon, even krachtig en rijk van smaak door de rode wijn en lekkere groenten bouillon. Heerlijk genieten voor iedereen!

Ingrediënten (voor 4 personen)

400 g knolselder
500 g rode aardappelen, gewassen
2 dikke wortelen
4 stelen selder
1 grote zoete ui
3 teen Look
4 el maisolie
400 g paddenstoelen
350 rode wijn
20 g bloem
Takje tijm & laurier
2 el balsamico crème
350 g groentebouillon
3 lente-ui
1 el tomatenconcentraat

Bereidingswijze

Stoof de fijngesneden look en ui aan in helft van de olie in een gietijzeren pot, laat lichtjes aankleuren. Roer er de bloem bij tot je die niet meer ziet en blus met de wijn en bouillon. Voeg tijm en laurier toe en balsamico met de tomatenconcentraat.

Dit is de saus waar de groenten in garen, proef en kruid met peper en zout en check of de smaken goed zitten. Snij de aardappelen, zonder schillen in stukken van 3 à 4 cm. Schil wortel en snij schuine schijven. Schil knolselder en snij in stukken. Schil selder en snij in grote repen. Voeg alles in de pot, roer en zet deksel erop, laat 40 min sudderen, roer regelmatig.

Snij de paddenstoelen in schijven en kleur ze goed aan in de rest van de olie, voeg de laatste 5 min toe in stoofpot. Werk af met fijngesneden lente-ui.

Serveer met aardappelpuree.

Je kunt paddenstoelen gebruiken zoals champignons, shiitake of oesterzwammen.

Ja, je kunt de stoofpot van tevoren maken en bewaren in de koelkast of vriezer.