Zuurdesemboterham met tomaat garnaal

Favorieten

20min

Easy

Een geweldige klassieker, tomaat garnaal, op een heerlijke zuurdesem boterham. Ik maak een lichtere versie met Griekse yoghurt.

Een geweldige klassieker, tomaat garnaal, op een heerlijke zuurdesem boterham. Ik maak een lichtere versie met Griekse yoghurt.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 2P

2 gulzige sneden zuurdesembrood in de lengte gesneden
200 g Griekse yoghurt
2 el fijn gesneden krulpeterselie
2 el fijn gesneden bieslook
2 el koolzaadolie
Peper van de molen, fleur de sel
4 blaadjes jonge kropsla
2 grote tomaten
150 g hand gepelde Noordzee garnalen
1 hardgekookt eitje

2 gulzige sneden zuurdesembrood in de lengte gesneden
200 g Griekse yoghurt
2 el fijn gesneden krulpeterselie
2 el fijn gesneden bieslook
2 el koolzaadolie
Peper van de molen, fleur de sel
4 blaadjes jonge kropsla
2 grote tomaten
150 g hand gepelde Noordzee garnalen
1 hardgekookt eitje

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Pel de tomaten: leg ze 10 tellen in kokend water, verfris in ijskoud water, verwijder de schil, snij in schijfjes.

Pel het eitje en plet het grof.

Meng de bieslook en peterselie onder de yoghurt met koolzaadolie en pezo.

Smeer de kruidenyoghurt uit op de boterham.

Leg er de sla en sneetjes tomaat op.

Strooi er de garnalen en dan de eitjes boven.

Werk af met peper van de molen.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.