Banaan chocolade crunchies met hazelnoot yoghurt op Griekse wijze

  • 20min
  • 500g
  • Easy

Een bowl romige yoghurt met hazelnoot en banaan-chocolade crunchies, daar mag je mij elke ochtend voor wakker maken… zo hard genieten! 🙂 De zelfgemaakte havermout koekjes zijn klaar in een wip en zooo lekker, een zalig gezond ontbijt om rustig te ontwaken.  

Ingrediënten breakfast bowl met yoghurt op Griekse wijze (500g)

Yoghurt op Griekse wijze (of naar voorkeur)

Krokante havermout-banaan crunchy
2 bananen
180 g havermout
2 el kokosnootrasp
1 el agave
55 g donkere chocolade min 70%
½ tl kaneel
Snuifje zout

Toppings per persoon
Een handvol blauwe bessen
½ banaan in schijfjes
5 à 6 homemade havermout crunchies

Partner

In samenwerking met Oikos

Bereidingswijze

Schil de banaan, prak met een vork tot een papje in een diep bord.  

Hak de chocolade in kleine stukjes en voeg toe met de rest van de ingrediënten, meng goed en maak kleine platte hoopjes, de grootte van een bananenschijf, op bakplaat met bakpapier. 

Bak 12 tot 15 min aan 180°, laat afkoelen. Bewaar in een potje met deksel.  

Doe je hazelnoot yoghurt op Griekse wijze in een bowl. Verdeel er de crunchy, schijfjes banaan en blauwe bessen op.  

Zoek een rustig plekje en geniet van je ontbijt!  

Ja, je kan de crunchies in een luchtdichte container in de koelkast bewaren.