Burger buns
2u voorbereiding + 1u
•Next Level
Ingrediënten
Wat heb je nodig?1 shokupan
1 dooier
1 el water
50 g sesamzaad (optioneel)
Je winkelwagen is leeg
2u voorbereiding + 1u
•Next Level
Dé ideale bun of broodjes voor al je hamburgers of smashburgers, helemaal zelf gebakken. Ontdek het recept!
1 shokupan
1 dooier
1 el water
50 g sesamzaad (optioneel)
1 shokupan
1 dooier
1 el water
50 g sesamzaad (optioneel)
Na het laatste uur rijzen van het shokupan deeg, verdeel je het in 12 gelijke stukken. Bol ze op en verdeel ze op 2 bakplaten, goed uit elkaar, laat ze 30 min of langer rijzen tot ze verdubbeld zijn, druk ze één voor één met de vlakke hand wat platter. Verwarm de oven voor op 180°.
Bestrijk de broodjes met een losgeklopte dooier en water, egaal met een zachte borstel. Bak ze 15 à 19 min tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze op een rekje afkoelen.
Als je ze gaat serveren, net voor alle andere vullingen klaar zijn, snij je ze overlangs en bak je ze in een anti-kleefpan, vetstof is niet nodig, op de snijkant zodat die mooi goudbruin en krokant wordt. Vul met je favo burgers, sauzen en slaatjes en serveer onmiddellijk.
Geen extra tips nodig, just enjoy!
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.
Overheerlijke recepten
Snel en gemakkelijk
Super!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontdek hoe we voor jouw merkproduct maximale impact creeëren en een breed doelpubliek van foodlovers aanspreken. Wil je weten hoe we onze partners laten schitteren?
Een vraag, idee of voorstel? Stuur me gerust een berichtje – ik hoor het graag!
Altijd als eerste weten wat er staat te pruttelen?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten, exclusieve promoties, toffe samenwerkingen en nog veel meer lekkers.
Recht uit mijn keuken, recht in jouw inbox!