Harissa
30min
Ingrediënten
Wat heb je nodig?300 g rode chilipepers
1 theelepel komijnzaad
1 eetlepel wittewijnazijn
6 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook
1 theelepel suiker
extra olijfolie
zout
Je winkelwagen is leeg
30min
Wil je zelf aan de slag met harissa? Ontdek het volledige recept hier!
300 g rode chilipepers
1 theelepel komijnzaad
1 eetlepel wittewijnazijn
6 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook
1 theelepel suiker
extra olijfolie
zout
300 g rode chilipepers
1 theelepel komijnzaad
1 eetlepel wittewijnazijn
6 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook
1 theelepel suiker
extra olijfolie
zout
Snijd het groene gedeelte van de chilipepers en snijd ze doormidden.
Doe de chilipepers in een kookpot met water. Breng aan de kook en laat 15 minuten koken.
Stamp het komijnzaad tot poeder in een vijzel.
Giet de chilipepers af.
Voeg de wittewijnazijn en de olijfolie toe.
Pel de knoflook en pers ze bij de chilipepers.
Voeg het komijnpoeder en een snufje zout toe.
Doe het chilipepermengsel met de suiker in een keukenmachine en cutter fijn. Kruid eventueel bij.
Doe de harissa in een glazen potje. Giet een laagje olijfolie op de harissa en sluit af.
Geen extra tips nodig, just enjoy!
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.
Overheerlijke recepten
Snel en gemakkelijk
Super!
Ontdek hoe we voor jouw merkproduct maximale impact creeëren en een breed doelpubliek van foodlovers aanspreken. Wil je weten hoe we onze partners laten schitteren?
Een vraag, idee of voorstel? Stuur me gerust een berichtje – ik hoor het graag!
Altijd als eerste weten wat er staat te pruttelen?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten, exclusieve promoties, toffe samenwerkingen en nog veel meer lekkers.
Recht uit mijn keuken, recht in jouw inbox!