Kombucha

  • 30min bereiding + 2 weken rusten
  • 4p
  • Easy

Kombucha of gefermenteerde licht bruisende thee is een bom aan probiotica en dus goed voor darmflora en spijsvertering, maar vooral verfrissend en heerlijk. Ontdek de fermentatie tips van Chef Sidney!

Ingrediënten (4x 50 cl)

2 l water
20 g zwarte thee
200 g ongeraffineerde suiker
1 scoby (zwam)

Bereidingswijze

Warm het water tot 90°C, voeg dan de thee en de suiker toe en laat 20 min trekken.  

Zeef door, giet in een propere glazen bokaal en voeg de scoby toe. Opgepast: De thee mag niet warmer zijn dan 40°C want anders gaat de scoby dood. Dus wacht tot het helemaal afgekoeld is. 

Bewaar op kamertemperatuur gedurende 2 weken ongeveer tot de smaak op het maximum is.  

Wanneer het rijp is, giet het in flessen met fruit of kruiden naar keuze voor de tweede fermentatie. Bewaar koud.