One pot kippensoep met gember en pompoen
Een grote pot soep met zachte stukjes pompoen en kip, lekker pittig door de gember en nog extra groenten erbij met de paksoi en witte bonen. De ideale maaltijdsoep: alles uit één pot voor bij een koud weertje, heel makkelijk, en nee: ik schil de pompoen niet, ik duw de schil eraf met een lepel.
Ingrediënten kippensoep
1,250 l water
600 g kippendijen (ontbeend)
¼ pompoen
2 kleine paksoi
2 el gember fijngesneden
260 g witte bonen
Tijm en laurier
3 teentjes look
Bereidingswijze
Snij het vlees in blokjes van 2 à 3 cm.
Doe het water in een pot en voeg de blokjes kip toe, laat 10 min koken en schuim af.
Voeg nu de pompoen in grote stukken, gember in julienne en paksoi in 4 gesneden toe.
Laat 10 min zachtjes verder pruttelen, proef, kruid met peper en zout en doe er als laatst de witte gespoelde bonen bij.
Heel lekker hierbij is een lepeltje mosterd roeren in je bord, geeft extra pit!