One pot pasta met spinazie in roomsaus

  • 25min
  • 2P
  • Easy

Een volledig gerecht in één pot klaarmaken, deze one pot pasta is heerlijk simpel en zo satisfying! Met ingrediënten die geweldig goed samen passen, de combo geitenkaas en de pasta is echt verrassend en lekker! Met extraveel spinazie, goed roeren is hier key om een mooie roomsaus te krijgen. 😉 

Ingrediënten (2 personen)

250 g rigatoni pasta
150 g verse geitenkaas
125 g baby spinazie
2 tenen look
4 stuks lente-ui
100 g parmezaanse kaas
Pezo
1 groenten bouillonblokje
800 ml  water

Bereidingswijze

Neem een kookpot en doe er het water en bouillonblokje in. Snij de lente-ui fijn en rasp de look erover, voeg toe. Voeg dan ook de pasta en geitenkaas toe en roer even alles goed onder elkaar.  

Laat opkoken en zet vuur dan wat zachter, laat 15 min koken, roer regelmatig, roer er als laatst de spinazie en kaas onder, roer alles goed onder elkaar. Als je ziet dat het water te snel verdampt zet je er een deksel op.  

Serveer onmiddellijk!  

Ja, je kunt de one pot pasta invriezen. Let er wel op dat de pasta bij het opwarmen mogelijk iets zachter wordt.

Ja, je kunt de one pot pasta van tevoren maken en later opwarmen. Voeg dan eventueel wat extra vocht toe om uitdroging te voorkomen.

Nee, je kunt gewoon reguliere pasta gebruiken. Let er wel op dat je voldoende vocht toevoegt, zodat de pasta goed gaar kan worden.