Snij met een broodmes de 2 zijkanten van je brood eraf, snij ze nu in 4 dikke gelijke sneden, en snij ook alle korsten eraf zodat je vier mooie dikke schijven brood hebt.
Borstel de paddenstoelen proper zonder water, snij eventueel vuiltjes eraf en snij in schijven of in 4.
Laat 100 g boter in een antikleefpan smelten, zet even opzij, dop een borsteltje in de gesmolten boter en wrijf de sneden brood in aan boven- en onderkant.
Leg op een bakplaat met bakpapier en bak ze terwijl je de paddenstoelen bakt, 10 min in een voorverwarmde oven van 195° tot ze mooi goudbruin krokant zijn en kruid met flink wat peper en snuif zout.
Zet je pan weer op het vuur en voeg de fijngesneden sjalot toe, bak 1 minuutje en dan de look en paddenstoelen, blijf bakken en roeren tot vocht verdampt is en je ze mooi kunt aankleuren. Kruid met peper, zout en wildkruiden.
Voeg rest van de boter toe met de fijngehakte peterselie en balsamico azijn.
Laat alles nog even meebakken en verdeel over de toasten met wat fijngesneden peterselie over.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.