Toast met pesto van groene olijven, jonge kaas en salade van avocado en radijs
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 grote sneden zuurdesembrood of volkorenbrood
8 sneetjes jonge bio kaas
1 bakje gele kers tomaatjes
400g gemengde salade
2 rijpe avocados
1 bot radijsjes
olijfolie
pezo
pesto :
150 g groene olijven
2 el geraspte parmezaanse kaas
peper van de molen
sap en zeste van 1 citroen
100 ml zachte olijfolie
1 bot platte peterselie
Bereidingswijze
Doe alles voor de pesto in een cutter en mix tot een glade textuur , kruid af met pezo
Warm de oven voor op 200°
Bestrijk het brood met de pesto , beleg met plakjes kaas en schijfjes tomaat
Grill ongeveer 5 min in de oven
Beleg met schijfjes radijs , blokjes avocado, peper van de molen , scheutje olijfolie en serveer met de sla
Kids versie :
Steek cirkels uit het brood of gebruik ronde pistoleekes
Leg 2 sneetjes kaas op elkaar
Snij de kaas in reepjes van 1 cm
Bestrijk het brood of de pistoleekes met de pesto of vervang deze eventueel door tomatensaus
Beleg met de reepjes kaas
Grill ongeveer 5 min in de oven
Maak oogjes van de olijfjes in sneetjes gesneden
Serveer er extra komkommer of tomaatjes bij
Partner
In partnership met I Love Cheese