Verjaardagscake

  • 2u opstijven + 40 min
  • 4P
  • Next level

Een onweerstaanbare verjaardagscake die kan dienen voor elk feestje. Een frisse, vochtige biscuit met luchtige slagroom errond gespoten, yihaa, laat de feestneuzen maar binnen! 

Ingrediënten

Cake:
250 g bloem 
2 tl bakpoeder
½ tl baksoda
Snuif zout 
170 Solo patisserie
150 ml agave
3 grote eieren 
75 yoghurt
120 ml melk
½ cup geconcentreerde puree van aardbeien  

Geconcentreerde puree van aardbeien:
900 g aardbeien in stukjes gesneden 
100 g agave 
In een hoge pot 
30’ laag sudderen, mixen, en verder laten pruttelen tot een sticky massa
Laat afkoelen    

Afwerking:
Slagroom
kl suiker  

Bereidingswijze

Biscuit:
Meng margarine, agave en yoghurt stevig onder elkaar tot een schuimige massa, met de structuur van boterroom, gedurende een vijftal minutenVoeg alle overige ingrediënten voor de biscuit aan het mengsel toe. 

Meng alles goed onder elkaar. 

Meng je reductie van aardbeien onder het beslag. 

Vet 2 bakvormen in en bestrooi ze met bloemVerdeel het beslag over de bakvormen. Strijk mooi glad. Bak gedurende 30 a 35 min. in een voorverwarmde oven op 180°C. 

Laat afkoelen.  

Afwerking:
Klop intussen de slagroom stijf. 

Leg een lepel slagroom op het bord en leg er de eerste biscuit opBeleg de bovenkant van de biscuit met fijngesneden aardbeien. Smeer de onderkant van de tweede biscuit in met slagroom en met druk de ingesmeerde kant op de aardbeien.  

Vul een spuitzak met rest van slagroom en versier de taart met gespoten slagroom roosjes. 

Zie je het gedoe met de spuitzak niet zitten, dan kan je gerust met een spatel aan de slag.  

Als je er maar plezier in hebt 😉 

Partners

In samenwerking met Solo.

Dit recept is voor één cake van ongeveer 20 cm in diameter.

Ja, je kunt de aardbeienpuree vervangen door een andere vruchtenpuree naar keuze.

Ja, het is aanbevolen om de cake in de koelkast te bewaren voordat je hem serveert om de slagroom stevig te houden.

Ja, je kunt de cake van tevoren maken en invriezen. Zorg ervoor dat je hem goed inpakt in plasticfolie en in een luchtdichte container bewaart voordat je hem invriest. Laat de cake volledig ontdooien voordat je hem serveert.