Volkorenpasta met oesterzwam, bloemkool (en chipolata)

Favorieten

30min

Easy

Een zalige pastaschotel met 3 soorten groenten om met het ganse gezin van te genieten. Ontdek het volledige recept hier

Een zalige pastaschotel met 3 soorten groenten om met het ganse gezin van te genieten. Ontdek het volledige recept hier
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4P

350 g volkoren pasta
500 gr oesterzwammen
1 el boter
peper en zout
1 bloemkool
300 g zure room
peper en zout
600 g chipolata
1 el boter
2 witloofstronkjes
150 g parmezaan schilfers

350 g volkoren pasta
500 gr oesterzwammen
1 el boter
peper en zout
1 bloemkool
300 g zure room
peper en zout
600 g chipolata
1 el boter
2 witloofstronkjes
150 g parmezaan schilfers

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snij de bloemkool in stukken en stoom gaar, doe ze in een grote pot en plet ze grof.

Kruid met peper en zout en roer er de zure room onder.

Bak de chipolata’s gaar in klont boter, bewaar op een bord, giet vet af, bak in dezelfde pan de oesterzwammen, kruid met peper en zout.

Kook de pasta gaar in een ruime pot met kokend gezouten water, giet af.

Meng de pasta onder de bloemkool met een soeplepel van het kookvocht, doe er ook een deel van de kaas bij, meng goed en giet uit in je mooiste schotel.

Dresseer er de chipolata en oesterzwammen over.

Snij het witloof fijn, spoel onder koud water.

Tips

Chipolata’s zijn een lekker extraatje in deze schotel, maar laat ze gerust weg, er zitten al keiveel vezels en 3 verschillende groenten bij. Heb je nog over, warm volgende dag op en serveer met een extra slaatje, zal ook zeker smaken.

Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.