Zoute popcorn

  • 15min
  • 4P
  • Easy

Een gezonde snack voor in de brooddoos of om mee in je zetel te ploffen? Dan moet je gewoon mais poffen. 🙂 Je voegt er als basis zout aan toe, maar je kan het nog pimpen met andere droge kruiden… ook zo gefixt!

Ingrediënten

100 g maïskorrels
2 el mais olie
Fijne zoutmolen
Droge kruiden naar keuze

Bereidingswijze

Neem een grote pot waar een deksel op past.

Warm er de olie in op en roer er de maiskorrels door.

Van zodra er eentje begint te poffen zet je het deksel erop en blijf je op het vuur constant schudden tot je geen geplof meer hoort.

Zet de pan van het vuur en draai er wat zout over.

Serveer meteen.

Probeer zeker ook wat extra kruiden eronder te mengen om af te wisselen.

Bv. gerookt paprikapoeder, currypoeder, za’atar, furikake… alles wat je maar lekker vindt!

Dan heb je een kids versie en een gepimpte voor jou.

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op Instagram met @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.