Chia Breakfast prep

Chia Breakfast prep

Het moment dat we van vakantie komen en weer een beetje in de rush zitten van alles geregeld krijgen back to school, back to work, sport, boterhammen, agenda’s… dan zijn deze ontbijtjes echt een hemels makkelijk ding. Je maakt ze ineens voor een hele week klaar , je kan helemaal gaan varieren met extra fruit en noten , snel, gezond, lekker en perfect voor drukke ochtenden.

Het moment dat we van vakantie komen en weer een beetje in de rush zitten van alles geregeld krijgen back to school, back to work, sport, boterhammen, agenda’s… dan zijn deze ontbijtjes echt een hemels makkelijk ding. Je maakt ze ineens voor een hele week klaar , je kan helemaal gaan varieren met extra fruit en noten , snel, gezond, lekker en perfect voor drukke ochtenden.

Benodigdheden

yoghurtbasis 

6 potjes yoghurt van 125 g (ongesuikerd , Griekse yoghurt, plantaardig of naar keuze) 
6 Eetlepels chiazaad (1 per potje) 

toppings voor de basis 

6 koffielepels confituur naar keuze (bijv. Rodebessen, framboos, abrikoos met agave ipv met geraffineerde suiker) 
6 eetlepels pure pindakaas  
250 g donkere chocolade (bij voorkeur minstens 80% cacao) 

Aantal personen 
3x 2  ontbijtporties voor 2p  

Stap-voor-stap prep

Bereidingswijze 

  1. Neem de 6 yoghurtpotjes (met het dekseltje eraf). 
  2. Roer in elk potje 1 eetlepel chiazaad goed door de yoghurt. 
  3. Lepel 1 koffielepel confituur bovenop, daarop de pindaboter en roer zodat je nog een mooie swirl krijgt . 
  4. Smelt de chocolade au bain-marie of in de microgolfoven. 
  5. Verdeel de gesmolten chocolade over de 6 potjes. Kantel eventueel lichtjes zodat de chocolade zich mooi verspreidt. 
  6. Sluit de potjes opnieuw goed af.
  7. Bewaar ze in de koelkast (max. 4 dagen) of vries ze in voor later gebruik (tot 1 maand).  
  8. Werk ze af met de gewenste toppings

Tips 

  • Gebruik yoghurt zonder toegevoegde suikers voor een gezondere versie. 
  • Werk vlak voor het eten af met toppings zodat ze knapperig blijven. 
  • Laat ingevroren ontbijtjes een nachtje ontdooien in de koelkast. 
  • Rodebessenconfituur geeft een frisse toets, maar wissel gerust af met jouw favoriete smaken. 
  • Perfect ook als tussendoortje of snelle snack na het sporten. 

Bewaarinstructies 

Koelkast: tot 4 dagen houdbaar in het originele yoghurtpotje met deksel 
Diepvries: tot 1 maand. Ontdooien in de koelkast 

Veelgestelde vragen 

  1. Kan ik dit ook lactosevrij maken? Ja, kies dan voor plantaardige yoghurt en controleer de chocolade op lactose. 
  2. Blijft de chocolade krokant? Ja, de chocolade vormt een ‘crack’ laagje bovenop en blijft krokant zolang je de potjes goed gesloten bewaart. 
  3. Kunnen kinderen dit ook meenemen naar school? Absoluut! Ze zijn ideaal als ontbijt of tussendoortje in de brooddoos. 
  4. Is dit recept glutenvrij? Ja, zolang je kiest voor glutenvrije toppings zoals noten of glutenvrije granola. 
  5. Is donkere chocolade gezond? Donkere chocolade met minstens 80% cacao is de gezondste keuze. Ze bevat minder suiker, meer antioxidanten en minder verzadigde vetten dan melkchocolade. Perfect dus voor een voedzaam ontbijt met een extra 'crack'. 

3 keer Chia Yoghurt

Sunrise Chia yoghurt met mango

zonnige, tropische kleuren en
smaken van mango, nectarine en ananas voor dat instant vakantiegevoel.
Ontdek het recept hier!

Chia yoghurt met rood fruit

Snel, gezond, lekker en perfect voor drukke ochtenden.
Ontdek hier het recept!

Chia yoghurt met kiwi en banaan

Hemels lekker en makkelijk.
Ontdek het volledige recept hier!

Terug naar het Meal prep overzicht

Yes please!