Burgerbun met geconfijte shortrib in Koreaanse lak en koolsla

Favorieten

60min

Medium

Dit is dé burger van deze zomer! De combinatie van sappige, malse geconfijte ribben, ingesmeerd met een zoet-pittige Koreaanse lak, nog even gekarameliseerd op de BBQ, knapperige koolsla, gepekelde rode ui en dat alles op een croissantbun... mensen, dit is waanzin, zó lekker! Voor de liefhebbers van BBQ-burgers next level: dit is je nieuwe verslaving, burger 2.0!

Dit is dé burger van deze zomer! De combinatie van sappige, malse geconfijte ribben, ingesmeerd met een zoet-pittige Koreaanse lak, nog even gekarameliseerd op de BBQ, knapperige koolsla, gepekelde ro ...
Meer lezen
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4P

Croissantbuns 
4 croissantbuns 

Vlees 
800 g geconfijte shortribben van rund 

Koreaanse lak 
5 cm gember, gepeld 
4 tenen look 
1 el gochujang 
2 el sesamolie 
1 el honing 
1 el gochugaru 

Koolsla 
2 wortels 
1 komkommer 
2 lente-uitjes 
¼ witte kool 
1 el mayonaise 
1 kl sesamolie 
1 tl rijstazijn 
1 tl honing 
1 kl gochujang (of gochugaru) 
1 kl geroosterde sesamzaadjes 

Gepekelde rode ui 
1 rode ui 
3 el rijstazijn 

Gochujangmayonaise 
3 el verse mayonaise
1 el gochujang 
1 kl honing 

 
4 croissantbuns 

 
800 g geconfijte shortribben van rund 

 
5 cm gember, gepeld 
4 tenen look 
1 el gochujang 
2 el sesamolie 
1 el honing 
1 el gochugaru 

 
2 wortels 
1 komkommer 
2 lente-uitjes 
¼ witte kool 
1 el mayonaise 
1 kl sesamolie 
1 tl rijstazijn 
1 tl honing 
1 kl gochujang (of gochugaru) 
1 kl geroosterde sesamzaadjes 

 
1 rode ui 
3 el rijstazijn 

 
3 el verse mayonaise
1 el gochujang 
1 kl honing 

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?
  1. Ribben voorbereiden: Snijd de geconfijte ribben in vier gelijke stukken en gaar ze 15 minuten voor op een BBQ of in de oven op 140-150 °C. 
  2. Koreaanse lak maken: Mix alle ingrediënten met een staafmixer tot een gladde lak. Haal de ribben uit de BBQ, verwijder het bot en smeer de ribben rondom in met de lak. 
  3. Karameliseren: Leg de gelakte ribben nog even terug op de BBQ tot ze mooi gekaramelliseerd zijn. 
  4. Koolsla maken: Snijd wortel, komkommer, witte kool en lente-ui in julienne. Meng de mayonaise, sesamolie, rijstazijn, honing, gochujang en sesamzaadjes tot een dressing en meng onder de groenten. 
  5. Ui pekelen: Snijd de rode ui in fijne ringen en laat minstens 10 minuten weken in rijstazijn. 
  6. Buns grillen: Rooster de croissantbuns kort op de BBQ of in een grillpan. 
  7. Burger opbouwen: Besmeer de onderste helft van de bun met gochujangmayonaise, leg daarop het fijn gesneden vlees, de koolsla en gepekelde ui. Werk eventueel af met extra mayonaise en dek af met de bovenkant van de bun. 

Tips

  • Verwijder het vlies van de ribben zodat de lak beter kan intrekken. 
  • Breng de lak pas aan op het einde om verbranding te vermijden. 
  • De gepekelde ui geeft een frisse toets die perfect balanceert met het rijke vlees. 
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.