Carpaccio van Red Prawns met sinaasappeldressing en pistache

Favorieten

30min

Easy

Een feestelijk voorgerecht dat barst van finesse en smaak. Red Prowns – de luxueuze rode garnalen – worden flinterdun gestampt tot een carpaccio en afgewerkt met citrus, kruidige olie, knapperige kappertjes en pittige accenten. Heerlijk fris en elegant – perfect als starter bij een etentje of feestelijk moment.

Een feestelijk voorgerecht dat barst van finesse en smaak. Red Prowns – de luxueuze rode garnalen – worden flinterdun gestampt tot een carpaccio en afgewerkt met citrus, kruidige olie, knapperige kapp ...
Meer lezen
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4P

- Carpaccio 
500 g Red Prawns (rode garnalen, gepeld) 
Grof zout 
Olijfolie 
Rode peperbolletjes (gemalen in de hand) 
Gepelde, ongezouten pistachenootjes (grof gehakt) 
Knapperige kappertjes (gebakken in olijfolie en afgekoeld) 

- Sinaasappeldressing 
1 sinaasappel (zeste en sap) 
Ibiza-kruiden van Pit Pit 
Extra olijfolie (naar smaak) 

- Carpaccio 
500 g Red Prawns (rode garnalen, gepeld) 
Grof zout 
Olijfolie 
Rode peperbolletjes (gemalen in de hand) 
Gepelde, ongezouten pistachenootjes (grof gehakt) 
Knapperige kappertjes (gebakken in olijfolie en afgekoeld) 

- Sinaasappeldressing 
1 sinaasappel (zeste en sap) 
Ibiza-kruiden van Pit Pit 
Extra olijfolie (naar smaak) 

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?
  1. Garnalen voorbereiden: Pel de red prawns volledig. Leg ze op een plank tussen twee vellen bakpapier, in een cirkelvorm zoals een zon. Stamp ze voorzichtig plat met een vlak voorwerp (zoals een deegrol of lege wijnfles) tot flinterdun. Haal het bovenste bakpapier weg en leg de carpaccio op borden. 

 

  1. Afwerking carpaccio: Besprenkel met olijfolie en een snuif grof zout. Maal de rode peperbolletjes in je hand en strooi over de carpaccio. Hak de pistachenootjes grof en verdeel ze over het geheel. 
  2. Dressing maken: Rasp de zeste van de sinaasappel. Pers de sinaasappel uit. Meng sap en zeste met de Ibiza-kruiden van Pit Pit. Giet deze dressing over de carpaccio. Werk eventueel af met extra olijfolie. 
  3. Finale touch: Voeg de knapperige gebakken kappertjes toe net voor het serveren voor extra crunch. 

Tips

Laat de Red prawns écht goed koud worden in de koelkast voor het beste resultaat. Gebruik enkel super verse schaal- of schelpdieren – dit gerecht hangt volledig af van de kwaliteit. Geen Red prawns in je buurt? Geen stress: langoustines, kreeft, rauwe gamba’s of reuze garnalen van bij de visboer doen ook perfect de job.

Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.