Carpaccio van rode reuzegarnalen met sinaasappeldressing, pistache en krokante kappertjes

Favorieten

25min

Easy

Als ik op Ibiza ben, dan moet ik sowieso langs die marktjes passeren. Je weet wel, van die kleurrijke kraampjes vol geurige kruiden, sappige citrus en… het rode goud: Red prawns. Verser dan vers. Ik hou er van om die gewoon puur te houden. Platgestampt tot eenfijne carpaccio, met een frisse sinaasappel dressing, krokante kappertjes en crunchy pistachenootjes erbovenop. Een zonnig bordje Ibiza, zonder gedoe, puur smaak.

Als ik op Ibiza ben, dan moet ik sowieso langs die marktjes passeren. Je weet wel, van die kleurrijke kraampjes vol geurige kruiden, sappige citrus en… het rode goud: Red prawns. Verser dan vers. Ik h ...
Meer lezen
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4P

Carpaccio 
500 g Red Prawns (rode garnalen, gepeld)
Grof zout  Olijfolie  Rode peperbolletjes (grof gemalen) 
Gepelde, ongezouten pistachenootjes (grof gehakt) 
Knapperige kappertjes (gebakken in olijfolie en afgekoeld) 

Sinaasappeldressing 
1 sinaasappel (zeste en sap)
1 tl knofloopoeder
1tl ajuinpoeder
1tl gedroogde tijm
1tl rozemarijn
1tl paprikapoeder
1tl anijszaad
Extra olijfolie (naar smaak) 

 
500 g Red Prawns (rode garnalen, gepeld)
Grof zout  Olijfolie  Rode peperbolletjes (grof gemalen) 
Gepelde, ongezouten pistachenootjes (grof gehakt) 
Knapperige kappertjes (gebakken in olijfolie en afgekoeld) 

 
1 sinaasappel (zeste en sap)
1 tl knofloopoeder
1tl ajuinpoeder
1tl gedroogde tijm
1tl rozemarijn
1tl paprikapoeder
1tl anijszaad
Extra olijfolie (naar smaak) 

Leaf
Make it veggie!

Vervang de Red Prawns door flinterdun gesneden rode biet of koolrabi, gemarineerd in sinaasappel- of citrussap. Werk af met dezelfde sinaasappeldressing, pistachenoten en krokante kappertjes. Voeg eventueel wat sumak toe voor een extra frisse toets.

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?
  1. Garnalen voorbereiden  Pel de rode garnalen volledig. Leg ze in cirkelvorm op een plank tussen twee vellen bakpapier. Stamp voorzichtig plat met een deegrol of wijnfles tot flinterdun. Haal het bovenste vel bakpapier weg en schuif de carpaccio voorzichtig op borden. 
  2. Carpaccio afwerken  Besprenkel met olijfolie en een snuif grof zout. Verdeel de gemalen rode peperbolletjes en de grof gehakte pistachenoten over de carpaccio. 
  3. Dressing maken  Rasp de sinaasappelzeste en pers het sap uit. Meng beide met de Ibiza-kruiden en extra olijfolie naar smaak. Lepel deze frisse dressing over de carpaccio. 
  4. Finale touch  Werk vlak voor het serveren af met de krokante kappertjes voor extra crunch. 

Tips

  • Gebruik enkel superverse Red Prawns – vraag je visboer om topkwaliteit. 
  • Laat de kappertjes goed uitlekken op keukenpapier na het bakken voor extra krokante textuur. 
  • Serveer ijskoud, eventueel op gekoelde borden. 
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.