Côte à l’os met opgeklopte guanciale-look-’nduja boter

Favorieten

1u15min

Medium

Een sappige, smaakvolle côte à l’os met een romige, opgeklopte boter waarin guanciale, look en ’nduja samenkomen. Dit recept is puur genieten voor de vleesliefhebber! 

Wij kiezen bewust voor kwaliteitsvlees van lokale boeren. Deze côte à l’os komt van een grasgevoerde koe van Hilde en Seppe van Dubbel Doel in Gooik—zeker een aanrader om eens langs te gaan in hun hoevewinkel! Toevallig hadden ze ook zelfgemaakte boter op voorraad, en dat maakte dit recept helemaal af. 

Een sappige, smaakvolle côte à l’os met een romige, opgeklopte boter waarin guanciale, look en ’nduja samenkomen. Dit recept is puur genieten voor de vleesliefhebber! Wij kiezen bewust voor kwaliteits ...
Meer lezen
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 2P

Voor de côte à l’os: 

2 mooie stukken côte à l’os, op kamertemperatuur 
100 g ghee of boter 
2 blaadjes laurier 
2 à 3 teentjes look, geplet 
Zeezout en peper van de molen 

Voor de opgeklopte boter: 

200 g zachte hoeveboter 
100 g ’nduja, op kamertemperatuur 
100 g guanciale, in fijne sneetjes 
1 tl fleur de sel 
Zeste van 1 citroen
4 tenen look 

Voor de côte à l’os: 

2 mooie stukken côte à l’os, op kamertemperatuur 
100 g ghee of boter 
2 blaadjes laurier 
2 à 3 teentjes look, geplet 
Zeezout en peper van de molen 

Voor de opgeklopte boter: 

200 g zachte hoeveboter 
100 g ’nduja, op kamertemperatuur 
100 g guanciale, in fijne sneetjes 
1 tl fleur de sel 
Zeste van 1 citroen
4 tenen look 

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Tips

Opgeklopte guanciale-look-’nduja boter 

Hak de look fijn en bak hem al roerend samen met de ’nduja. Roer tot je een homogeen mengsel hebt zonder dikke stukken. Laat volledig afkoelen. 

Doe de zachte hoeveboter, het afgekoelde mengsel, fleur de sel en citroenzeste in een kom. Klop luchtig op met een mixer. 

Bak de guanciale in een droge pan tot deze smelt en krokant wordt. Laat afkoelen en meng onder de boter. 

Tip: Deze boter is ook heerlijk bij gegrilde groenten, vis of hamburgers. Maak extra en draai rolletjes in bakpapier om later te gebruiken. 

Côte à l’os bakken 

Dep het vlees droog en bestrooi met zeezout. Laat een uur rusten in een oven op 40°C—dit helpt de vezels mals te maken. 

Laat de helft van de boter smelten in een pan. Zodra het schuim wegtrekt, is de pan heet genoeg. 

Kruid het vlees met peper van de molen en bak het ongeveer 3 minuten per kant (afhankelijk van de dikte). 

Voeg de resterende boter, laurier en geplette look toe. Laat even meebakken en overgiet het vlees continu met de schuimende boter gedurende zeker 2 minuten

Serveer onmiddellijk, eventueel met een fris slaatje, frietjes of een andere side dish.

Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.