Opgeklopte guanciale-look-’nduja boter
Hak de look fijn en bak hem al roerend samen met de ’nduja. Roer tot je een homogeen mengsel hebt zonder dikke stukken. Laat volledig afkoelen.
Doe de zachte hoeveboter, het afgekoelde mengsel, fleur de sel en citroenzeste in een kom. Klop luchtig op met een mixer.
Bak de guanciale in een droge pan tot deze smelt en krokant wordt. Laat afkoelen en meng onder de boter.
➡ Tip: Deze boter is ook heerlijk bij gegrilde groenten, vis of hamburgers. Maak extra en draai rolletjes in bakpapier om later te gebruiken.
Côte à l’os bakken
Dep het vlees droog en bestrooi met zeezout. Laat een uur rusten in een oven op 40°C—dit helpt de vezels mals te maken.
Laat de helft van de boter smelten in een pan. Zodra het schuim wegtrekt, is de pan heet genoeg.
Kruid het vlees met peper van de molen en bak het ongeveer 3 minuten per kant (afhankelijk van de dikte).
Voeg de resterende boter, laurier en geplette look toe. Laat even meebakken en overgiet het vlees continu met de schuimende boter gedurende zeker 2 minuten.
Serveer onmiddellijk, eventueel met een fris slaatje, frietjes of een andere side dish.