Homemade Sprinkles

Favorieten

10min + 12u droogtijd

Easy

Met deze simpele techniek maak je zelf kleurrijke, krokante suikerlijntjes die je later in kleine stukjes schraapt en over je taart, cake of cupcakes strooit. Het resultaat: een vrolijke, volledig zelfgemaakte versie van funfetti, zonder kunstmatige smaakstoffen en helemaal in je eigen kleurkeuze.

Met deze simpele techniek maak je zelf kleurrijke, krokante suikerlijntjes die je later in kleine stukjes schraapt en over je taart, cake of cupcakes strooit. Het resultaat: een vrolijke, volledig zel ...
Meer lezen
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: Decoratie voor 1 grote taart of ± 12 cupcakes

180 g poedersuiker
20 g lichte maïsstroop
1,25 g pure vanille-extract (¼ tl)
Gelvoedselkleurstof (roze, perzik en fuchsia of naar keuze)
20–30 g water (voeg beetje bij beetje toe tot de juiste dikte)

180 g poedersuiker
20 g lichte maïsstroop
1,25 g pure vanille-extract (¼ tl)
Gelvoedselkleurstof (roze, perzik en fuchsia of naar keuze)
20–30 g water (voeg beetje bij beetje toe tot de juiste dikte)

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Doe de poedersuiker, lichte maïsstroop, vanille-extract en een paar druppels gelkleurstof in een mengkom. 

Mix met een handmixer op middelhoge snelheid tot het mengsel luchtig en glad is. Voeg beetje bij beetje water toe tot je een vloeiende, maar stevige lijntjesconsistentie hebt (het moet stevig blijven staan, maar toch goed spuiten). 

Vul een spuitzak met een heel fijn rond spuitmondje (ca. 1 mm opening). 

Leg een vel bakpapier op een vlakke bakplaat. Spuit lange, dunne lijnen naast elkaar, dicht bij elkaar maar zonder dat ze elkaar raken. 

Laat het geheel een nacht op kamertemperatuur drogen op een tochtvrije plek. 

Zodra de lijntjes volledig hard zijn, schraap je ze voorzichtig van het bakpapier en breek je ze in kleine stukjes. 

Strooi de stukjes over je taart, cake of dessert voor een vrolijke, kleurrijke afwerking. 

Tips

  • Gebruik gelkleurstoffen in plaats van vloeibare kleurstoffen, zo blijft de consistentie perfect. 
  • Maak meerdere kleuren afzonderlijk en meng ze pas na het drogen voor een extra feestelijk effect. 
  • Werk op bakpapier of siliconen bakmat, dan laten de lijntjes makkelijker los. 
  • Zorg dat je spuitmondje niet te groot is; hoe dunner de lijntjes, hoe fijner het resultaat als funfetti. 
  • Voeg een snufje citroensap toe voor een subtiele frisse smaak. 
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.